It's fun to be fit

VAN JONG TOT OUD, MAN OF VROUW, SONSPORT IS ER VOOR IEDEREEN!

Vraag een gratis proefles aan!

Rug-Fit

Rugfit

Het allereerste therapeutische groepsfitnessprogramma!
VERSTERK JE RUG & VERBETER JE HOUDING!

Wat is rugfit

RugFit is een therpeutisch oefenprogramma in groepsverband.
Dat maakt het programma zowel leuk als doeltreffend.
RugFit is effectief gebleken bij pijn aan de rug, nek en schouders.
Deze gerichte oefeningen zijn effectiever dan massage, warmte of medicijnen. Daarom zijn zowel de Erasmus Universiteit als TNO Arbeid vol lof over RugFit. De zorgvuldig gekozen oefeningen maken je gewrichten soepeler en mobieler.

Fitness met apparaten is gericht op de grote oppervlakkige spieren. Maar RugFit is juist gericht op de diepe spieren die je gewrichten beschermen en sturen. Daarom is RugFit zo doeltreffend. RugFit is het eerste therapeutische groepsfitnessprogramma met gerichte mobiliserende en stabiliserende oefeningen. Deze oefeningen vinden plaats in groepsverband, op leuke muziek en met kleine handgewichtjes.

Voor wie is RugFit

RugFit is voor iedereen die:

 • Rug-, nek-, schouder- of RSI (KANS) klachten heeft
 • Zijn/haar houding wil verbeteren
 • Een zittend beroep heeft (preventie)
 • Een verlaagde belastbaarheid heeft
 • Wil starten met fitness maar weinig ervaring heeft

RugFit is dus voor zowel mensen met echte klachten zoals een hernia of whiplash, maar ook voor mensen die preventief hun rug willen versterken en hun houding willen verbeteren.

Waarom is RugFit zo uniek

Om rug- en gewrichtsklachten te verminderen of om je gewrichten te beschermen, heb je niet de grote oppervlakkige spieren nodig, maar de kleine dieper gelegen spiertjes. Wanneer deze kleine stabilisatiespiertjes niet goed getraind zijn, gaan de oppervlakkige spieren krampachtig aanspannen om dit gebrek te compenseren. Onder andere door dit krampachtig aanspannen ontstaat bijvoorbeeld rug- en nekpijn. Fitness is vooral gericht op de grote oppervlakkige spieren. Hierdoor kunnen klachten verergeren. RugFit richt zich juist op de diepe stabilisatiespieren. Daarom is RugFit zo effectief bij deze klachten. Het pakt de oorzaak aan. RugFit wordt aanbevolen door therapeuten en (bedrijfs)artsen.

De lessen worden gegeven door instructeurs en therapeuten die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd. Deze opleiding is officieel erkend door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie. Daarnaast volgen de begeleiders 4 per jaar een verplichte bijscholing.

Wat zijn de effecten van RugFit?

 • Een sterke & stabiele rug, nek en schouder
 • Minder (kans op) rug-, nek- en schouderklachten
 • Een betere belastbaarheid
 • Een betere houding
 • Meer energie
 • Minder bang om te bewegen

Aanbeveling

“Als arts heb ik menig cliënt RugFit geadviseerd. Samen met mijn collega Snijders van de Erasmus Universiteit heb ik een promotieonderzoek gedaan naar rugklachten. Wij waren beiden zeer verrast door het RugFit programma. De oefeningen sluiten volledig aan bij de huidige wetenschappelijke visie en de resultaten zijn verbazingwekkend goed. Ik kan het iedereen met rug-, nek- of schouderklachten adviseren.”
Dr. Jan Agina, huisarts/verzekeringsarts

Wanneer en hoe laat

Kijk voor ons actuele aanbod bij de openingstijden.

Sonsport